Asociația Profesor Gheorghe Balaci

Asociația Profesor Gheorghe Balaci

Am visat întotdeauna la o Românie mai optimistă, o Românie în care toți tinerii să aibă șansa unui viitor mai bun, prin intermediul educației. Imposibilitatea continuării studiilor lasă o amprentă ireversibilă asupra dezvoltării tinerelor generații.
Misiune si Obiective
Image

Asociația Profesor Gheorghe Balaci – dedicată combaterii abandonului școlar – a fost înființată în anul 2015, ca urmare a dorinței membrilor fondatori de a produce o schimbare în România. 

Am visat întotdeauna la o Românie mai optimistă, o Românie în care toți tinerii să aibă șansa unui viitor mai bun. În viziunea noastră, abandonul școlar reprezintă una din problemele stingente ale societății românești, gravitatea ei fiind acutizată de amprenta pe care imposibilitatea continuării studiilor o lasă asupra dezvoltării tinerelor generații.

Pe parcursul ultimilor ani am fost martorii unor decizii care au dus la închiderea sau comasarea unui număr însemnat de școli, atât din mediul rural cât și din mediul urban, acest aspect amplificând dificultățile unui proces de predare-învățare caracterizat și până atunci de multe sincope.

În timp, proiectele asociației, care își propune să lupte împotriva abandonului școlar și să militeze pentru sprijinirii ideilor de antreprenoriat social ale elevilor și familiilor acestora trebuie să genereze un model cultural, economic și social care, dezvoltat la o scară largă, va oferi un plus de valoare sistemului național de educație și șansa unui viitor mai bun elevilor.

Păreri și impresii