Despre Noi

Despre Noi

Suntem un grup de oameni cu experiență, care își doresc să contribuie la combaterea abandonului școlar prin înființarea de programe de realfabetizare tip afterschool și prin oferirea unui răspuns concret problemelor identificate în comunități.
MISIUNE SI OBIECTIVE
Image

Ultimii ani au reprezentat pentru învățământul românesc, atât din punct de vedere al finanțărilor acordate cât și din punct de vedere a imaginii promovate în spațiul public, o perioadă de cumpănă.

Închiderea sau comasarea instituțiilor de învățământ primar, continua reformă a sistemului și lipsa unor direcții clare de evoluție au dus la diminuarea încrederii societății în valorile pe care școala românească le formează și la creșterea numărului abandonurilor școlare.

Într-un astfel de context, necesitatea unor acțiuni concrete este evidentă.

Pornind de la ideea schimbării care poate începe cu fiecare dintre noi, ne prezentăm ca un grup de oameni cu o experiență vastă dobândită în cadrul proiectelor sociale și educaționale pe care le-am organizat sau la care am luat parte de-a lungul anilor, având ca obiectiv combaterea abandonului şcolar.

Ne dorim ca Asociaţia Profesor Gheorghe Balaci să reprezinte un răspuns la probleme cu care sistemul educațional din România se confruntă, scopul acesteia fiind acela de a înființa, de a sprijini și de a dezvolta servicii educaționale și programe culturale dedicate elevilor din diferite comunități, aflați în pericol de abandon școlar sau în imposibilitatea de a urma studiile în condiții optime. Mai mult decât atât, asociaţia își propune să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a elevilor și a familiilor acestora prin finanțarea unor idei de antreprenoriat social.

Board

Board-ul asociației este format din membrii fondatori, care la începutul anului 2015 au luat decizia înființării acesteia, pe baza unui vis comun: acela de a oferi un sprijin cât mai multor elevi și profesori.

Catalin

Board

Ana-Maria

Board

Elena

Board

Ghita

Board

Păreri și impresii