Proiect educațional susținut de Banca Transilvania
June 4, 2018
Astăzi vrem să-ți povestim despre o inițiativă frumoasă în care ne-am implicat. Ai auzit până acum de proiectul de la școala din Aghireșu-Sat? Banca noastra, împreună cu Asociația Profesor Gheorghe Balaci, a început acest proiect prin care îi ajutăm pe copii la școala și ajutăm la dezvoltarea satului Aghireșu. Proiectul a fost inițiat în septembrie 2016 și este primul proiect educațional pentru copii de acolo.
În a doua parte a proiectului au fost incluși înca 10 elevi care au avut de asemenea parte, timp de 12 luni, în fiecare marți și joi, de o masa caldă și au participat la ore de scris, citit, socotit și activități de dezvoltare personala. În plus, atât elevii, cât și profesorii au avut parte de întâlniri cu psihologi voluntari care i-au ajutat să se cunoasca mai bine și i-au mentorat.
Știm că un astfel de proiect poate impacta atât elevii care au început școala recent, cât și elevi care acum termină școala generală astfel încat în proiect sunt atât elevi din clasa a II-a, cât și din a VIII-a.
Cel mai bine aflăm cum îi ajută acest program pe elevi chiar de la ei:
Alina (clasa a VIII-a): “Îmi plac orele de româna și matematică pentru că am reușit să-mi măresc notele la aceste materii. Am luat și eu o mentiune la sfârșitul anului scolar. Părinții au fost foarte bucuroși. Aș vrea ca proiectul să continue și pe timpul vacanței.”
Gabriel (clasa a II-a): “Orele au fost foarte folositoare și m-au ajutat să am note mai mari. E fain așa.”
După ce ne-am gândit cum am putea să implicăm și părinții în acest proiect, am ajuns la concluzia că putem deschide o asociație de producători. Astfel, am deschis prima asociație de producători din Aghireșu cu scopul de a oferi produse cultivate bio, proaspete și de calitate (mentă, busuioc, rucola) unor companii care doresc să se implice în susținerea proiectului educațional. Astfel, 30% din prețul produselor a fost donat de către asociație către școală pentru susținerea proiectului. Iar dacă sunteti curioși ce se întamplă cu produsele din asociație, aflați că le puteți regăsi în mâncărurile a 15 restaurante și terase din Cluj-Napoca. Din planurile de viitor fac parte și creșterea culturilor pe timp de iarnă.